För mäklare

Mäklarinformation
Uppdaterad: December 2023

Föreningen förvärvade fastigheten 1943 i samband med uppförandet. Husen har med andra ord alltid ägts av de boende.

Lägenheter och lokaler
Brf Hornlampetten består av sex trevåningshus med 116 bostadsrätter och 7 lokaler; en lagerlokal, en verkstadslokal, ett garage samt ett förråd. I dagsläget är alla uthyrningslokaler uthyrda. Lägenheterna är 1½-or och 2½- or. Alla lägenheter har två källarförråd.

Tomträtt
Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Avtalet gäller till och med 2027-03-31.

Förvaltare
Ekonomisk förvaltare är SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum. SBC.se. Västgötagatan 5, 111 27 Stockholm. 

Renovering
Fasader och tak renoverades 1989. Elrenovering samt stambyte bad och kök 1993. Trapphusen renoverades 2004. Fönstren renoverades och målades 2006. Uppgradering av TV-nätet 2009. Bägge tvättstugorna renoverades 2009. Installation av fibernät för internetuppkoppling 2010. Renovering av portarna 2012. Renovering av gemensamma tvättstugor 2008, nya maskiner till obokningsbar tvättstuga på Kbv 10 2013, ny tvättmaskin obokningsbar tvättstuga Kbv 3 2017. Uthyrningslägenhet och bastu renoverade 2017. Renovering av portarna 2023.

Kommande renoveringar
Inga planerade. Inom 5 år kommer balkongplattorna bytas ut och fasaderna renoveras.

Hyresavgift
Inga planerade hyreshöjningar för 2024

Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning kräver alltid styrelsens godkännande och är begränsad till max 2 år. Bostadsrättsinnehavararen debiteras med 10 % av prisbasbelopp per år och uthyrning.

Försäkring
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Trappstädning
Föreningen anlitar städfirma för städning av de allmänna utrymmena.

Städdagar
Föreningen har både vår- och höststäddag där de boende tillsammans hjälper till att förvalta föreningen. Föreningen sköter snöskottning och underhåll av utomhusmiljöer.

Tvättstuga
I fastigheterna finns två bokningsbara tvättstugor och två obokningsbara snabbtvättstugor. De finns på KBV 3 samt KBV 10. Varje bokningsbar tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och torkrum. Till snabbtvättstugorna hör en tvättmaskin och en torktumlare. Bokning av tvättstuga sker via en app eller digitala bokningstavlor i anslutning till tvättstugorna.

Gemensamma utrymmen
De boende har tillgång till en gästlägenhet, en bastu, flertal cykelförråd samt samlingslokal. Gästlägenheten kan hyras av medlemmar i föreningen till en kostnad av 150 kr per natt. Vår och sommar finns ett flertal möblerade uteplatser att använda, även grillplats. Föreningen har också en kompost.

Bredband och kabel-TV
Föreningen är ansluten till Stockholms stadsnät via Bahnhof och har antenn-TV via Boxer. I månadsavgiften ingår internet (leverantör Bahnhof 1000/1000 Mbit/s) samt Boxers basutbud av kanaler.

Juridisk person
Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delägarskap
Generellt sett godkänner vi delägande men vi behandlar alla ärenden individuellt.

Parkering
Stockholms stads regler om parkering gäller.

El
3-fas till spis är indragen i lägenheterna.

Ansökan om in- och utträde
Skickas till föreningen eller vår förvaltare SBC. Vi gör alltid en UC i samband med ansökan om medlemskap.

Pågående
Under året fortsätter styrelsen att arbeta med ventilationslösningar för lägenheter med förhöjda radonvärden, men om detta är aktuellt så vet säljaren om det.

Genomfört under 2018–19
Energideklaration.
Stamspolning.
OVK.
Nytt värmesystem.